Marcali Napló

Népi kalendárium - november

 

vors oltar
NOVEMBER - népi kalendárium

„Együtt-külön utakon”

egyutt kiallitas

Nagy Imrének, az 1956-os forradalom mártír miniszterelnökének unokája Jánosi Katalin festőművész. Férjével, ifj. Benedek Jenő festővel közös tárlatuk nyílt a Kulturális Korzó Galériájában október 12-én. A kiállítást T. Molnár Gertrúd szervezte. A megnyitón beszélgettem a művész házaspárral.

Tanai Bernadett a GAMESZ régi- új embere

 

tanaibSzűk két év alatt harmadszor történt vezetőváltás a város egyik legfontosabb intézményében, a város üzemeltetéséért felelő GAMESZ élén. Szerencsére ez alkalommal olyan jelöltet sikerült találni, aki már az előző két vezető mellett helyettesként, aztán az átmeneti időszakban ügyvivőként is helytállt, bizonyított. Talán a sors fintoraként két erős férfi után, egy törékeny, de annál kitartóbb, szelídségében is határozott hölgy, Tanai Bernadett, ez év nyarától irányítja a városi GAMESZ –t. A leírt előzmények, valamint sportolói, sportvezetői múltja miatt azt gondolom, kevés ember van a városban, aki ne ismerné Őt ! Kinevezése apropóján kérésére mellőzném a bemutatását, elsősorban a szervezettel kapcsolatos terveiről kérdeztem:

Portré - Giberné Bódis Irén

portre005

Giberné Bódis Irén nyugdíjas tanárnő 44 évet töltött el a pedagóguspályán, ebből 41-et Marcaliban: először az (akkor még egyetlen) általános iskolában, később a szakképzőben. Évekig volt igazgatóhelyettes, majd tagozatvezető. Több ezer diákot tanított - nevelt, sokan gondolnak vissza rá tisztelettel, szeretettel. Nem nagyon tud úgy végigmenni a város utcáin, hogy ne állítanák meg néhány szóra, vagy ne köszönne rá valahonnan egy - egy volt tanítvány.

 

Márton-napi recept

liba
Márton-napi receptünk: Ropogós libacomb párolt káposztával

Interjú Tamásné Turbéki Angélával

Tamásné Turbéki Angéla lett a Marcali Óvodai Központ vezetője december elsejétől,  Kiss Sándorné igazgató a felmentési idejét tölti nyugdíj előtt.

Főmenü