Marcali Múzeum - Bernáth Aurél Galéria

A Bernáth Aurél Galériában a Marcali Múzeum állandó képzőművészeti kiállítása található, amely a neves festőművész hagyatékából készült, és szülőházának helyén látogatható. A Galériát egy, az 1930-as években épült Bauhaus stílusú villában találjuk, amely 1982-től Marcali város tulajdona, és helyi védettséget élvez. A névadó Bernáth Aurél festő, grafikus, művészpedagógus, Kossuth- és Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész. 1895-ben született Marcaliban.

2013 óta a Marcali Múzeum üzemelteti a Bernáth Aurél Galériát. Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak itt a művész erőteljes, ragyogó színekkel, vagy éppen finom pasztellekkel vászonra vitt táj- és életképeiből, nonfiguratív ábrázolási technikájából, valamint monumentális kompozícióiból. A kétszintes épületben 30 műalkotás, továbbá személyes emléktárgyak tekinthetők meg.

 

Címe:

8700 Marcali

Kossuth u. 25.

Tel: 85/510-520

 

A Bernáth Aurél Galéria nyitva tartása:

Kedden: 9.00 – 12.00 óra között

Csütörtökön: 13.00 – 16.00 óra között

Szombaton: 09.00 – 12.00 óra között

 

Előzetes bejelentkezés alapján a Bernáth Aurél Galéria a Marcali Múzeum nyitvatartási idejében is látogatható. Csoportok számára tárlatvezetést előzetes bejelentkezés alapján biztosítunk. A múzeum óvodások, diákok számára múzeumi órákat, múzeumi foglalkozásokat is szervez. A kiállítások megtekintése ingyenes.


Nyomtatás