Javaslattételi felhívás helyi értékek gyűjtésére

Tisztelt Marcaliak!

Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 100/2013. (VI.27.) számú határozatával döntött a települési értéktár létrehozásáról, illetve a Marcali Települési Értéktár Bizottság megalakításáról, tagjairól. A Bizottság feladata, hogy szervezze a településen fellelhető helyi értékek azonosítását, létrehozza a települési értékek adatait tartalmazó gyűjteményt. Gondoskodjon azok megőrzéséről és szélesebb körben történő megismertetéséről, javaslattétellel éljen a Somogy Megyei Értéktárba történő felvételre.

 

Ebben a munkában kérjük Marcali lakosságának közreműködését is. A helyi értékek települési értéktárba történő felvételét az önkormányzat honlapjáról letölthető nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával bárki kezdeményezheti a Polgármesterhez címzett javaslatában.

 

Helyi értékek lehetnek például:

 • épületek
 • szellemi termékek
 • tárgyak
 • ember által létrehozott termékek
 • természeti értékek
 • elismert sportolók által elért eredmények
 • szobrok
 • helyi hagyományok, ünnepek
 • kiemelt rendezvények
 • mindaz, ami a helyi identitást erősítheti

 

Javaslattétel lépésről-lépésre:


1.
Előzetes tájékozódást követően megtudhatja, hogy Marcaliban mely értékek kerültek eddig be a Marcali Települési Értékek Gyűjteményébe! Ezt megteheti a marcali.hu oldalon.

2. Az Ön által felterjesztésre érdemesnek tartott helyi érték vonatkozásában kérjük, nézzen utána a történetének, legfontosabb adatainak. Ebben segítségére lehetnek a Marcali Múzeum munkatársai, a városi könyvár adatbázisai, egyéb internetes források, valamint helytörténészek, komoly helyismerettel rendelkező személyek. Kérje ajánlásukat írásban, s ezt csatolja mellékletként a javaslattételi laphoz! A támogatási nyilatkozat mintája itt elérhető: tamogatasi_nyilatkozat_minta.doc

3. A Javaslattételi lap kitöltésével, amely innen letölthető (javaslatteteli_lap.docx), kezdeményezheti a Marcali Települési Értéktár gyarapítását.


4. Fotózza vagy videózza le a javasolt helyi értéket (csatolja mellékletként papír alapon vagy digitális adathordozón)! Kérjük, a Hozzájárulás saját fénykép felhasználásához című dokumentum kitöltésével és aláírásával engedélyezze a fotó vagy videó közzétételét! (A dokumentum itt elérhető: hozzajarulas_sajat_fenykep_film_felhasznalasahoz.doc)


5. A javaslattételhez szükséges dokumentumok listája:

 • Javaslat az értéktárba történő felvételéhez
 • Nyilatkozat fénykép felhasználásáról (csak saját készítésű fénykép/film csatolása esetén)
 • Támogatási nyilatkozat, ajánló levél


6. A javaslatokat folyamatosan, egész évben várjuk a következő címre:

- elektronikus úton: a javaslattételi lapot, nyilatkozatokat szkennelve, az audiovizuális anyagokat mellékletként csatolva a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre;

- papír alapon, az audiovizuális anyagokat digitális adathordozón postai úton vagy személyesen benyújtva a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700 Marcali, Rákóczi u. 11.) címére.

 

Kérjük Önöket, legyenek aktív részesei a marcali települési értéktár kialakításának!

 

Vidák Tünde s.k.

a Marcali Települési Értéktár Bizottság elnöke


Nyomtatás