Pedagógusnap

ped2

 

Oktatási intézményeinket sajnos a törvény erejével elvették ugyan a várostól, de a helyi közösség legalább egy-egy jelképes gesztussal továbbra is szeretné kifejezni tiszteletét, megbecsülését és köszönetét azoknak, akik Marcali kis polgárait, serdülő fiataljait felnevelik.


Ezért az Önkormányzat a változásokat figyelmen kívül hagyva, továbbra is minden évben megrendezi a pedagógusnapot, amelyre minden aktív és nyugdíjas pedagógust személyre szólóan meghívnak.
Így történt az idén júniusban is.
Az ünnepségen a szakképző iskola diákjainak és tanárainak ötletes és színvonalas műsorát követően dr.Sütő László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város pedagógusai mindig fontosnak tartották, hogy munkájukban a szakmai tisztesség és saját lelkiismeretük vezérelje őket, hogy olyan, önálló gondolkodásra érett, szuverén embereket neveljenek, akik képesek eligazodni a világban, és nem válnak "játékává mindenféle szélnek".

A város nevében elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló pedagógusoktól is:

az óvodákból
Kondorné Keller Márta
Németh Istvánné
Tilkné Szabó Judit
Sági Zsuzsanna

a Mikszáth Iskolából
Mód Lászlóné
Sümeginé Farkas Rita

a Noszlopy Iskolából
Horváth Zoltánné
Kovácsné Hajdu Erzsébet

a szakképzőből
Francsicsné Karl Mária
Kulcsár János


a szőcsényi szakképzőből
Horváth Zoltán
Térdig József


a gimnáziumból
Bognárné Lázár Magdolna


fejezte be pályáját, és kezdhette meg - reméljük - hosszúra nyúló, megérdemelt nyugdíjas éveit, amihez jó egészséget kívánunk mindnyájuknak.
O.I.

ped1


Nyomtatás