Önkormányzati hírek

Hirek 01

 

Májusi - júniusi ülésein a Képviselő - testület megvitatta a város sportkoncepciójáról szóló előterjesztést, és arról döntött, hogy irányítás helyett a támogatásra kívánja helyezni a hangsúlyt. Kiemelt figyelmet szándékoznak fordítani az utánpótlás - nevelésre, és biztosítják az igazolt sportolóknak, hogy ingyenesen használhassák a város sportlétesítményeit. Hagyományainkkal és lehetőségeinkkel összhangban kijelölték a kiemelkedően támogatandó sportágakat: női kézilabda, fiú kosárlabda, úszás, labdarúgás és - a Latinka elkészülte után - az atlétika.

Az Ipari Parkban újabb területet értékesítettek, ügyelve arra, hogy az marcali vállalkozó kezébe kerüljön, aki további munkahelyeket teremt az itt élők számára.

Pályázni kívánnak bölcsődei férőhelyek bővítésére, hogy a növekvő igényeket a jövőben is ki tudják elégíteni.

Jól látható, hogy a házasságkötési ceremóniák lebonyolításában is változnak a szokások : egyre többen szeretnék a hivatalos helyiség mellőzésével, a családnak kedvezőbb helyen megtartani az esküvőjüket, szeretnék, ha az anyakönyvvezető mintegy " házhoz " jönne. A helyzet megérett a szabályozásra, ez meg is történt - biztosítani fogják az ehhez szükséges feltételeket.

Döntött a Testület a II. számú háziorvosi körzet betöltésének módjáról is. Ügyesen lavírozva a jogszabályok útvesztőiben, találtak megoldást rá, hogy a körzetben tevékenykedő orvos dolgozhasson egyúttal a kórházi szakrendelésen is. Nem kell különösebben magyarázni, mekkora megkönnyebbülés ez a Marcaliban élő kisgyermekes szülőknek.
O.I.

 

Hirek 02


Nyomtatás