Önkormányzati hírek

Testulet 01

Marcali Város önkormányzata április 25-én tartotta soron következő ülését. A testület elfogadta a 2018.évi gazdálkodásról szóló jelentést, és megállapította, hogy a város nyereséggel zárta az elmúlt esztendőt. 
Ezt követően módosították a 2019. évi költségvetést, mert arról döntöttek, hogy a város pályázatot nyújt be a birkózócsarnok felújítására, hogy a gyerekek kulturáltabb körülmények között sportolhassanak. A módosítás másik oka az volt, hogy Marcali pályázik egy, a Noszlopy Iskolában kialakítandó étkezőhelyiség kiépítésére és felszerelésére, hogy az ott tanuló diákok is helyben étkezhessenek.
A két beruházás költségeihez a város 23 millió forintot biztosít.
A testület áttekintette a Marcali Expo előkészítő munkálatainak állását, és arról döntött, hogy a vásár megrendezéséhez 1 millió forinttal valamint a Marcali költségvetéséből támogatott művészeti együttesek ingyenes fellépésével és a szabadtéri helyszínek biztosításával járul hozzá.

Testulet 02

Módosította az Önkormányzat a szemétszállítással kapcsolatos rendeletét, mert ebben az évben is biztosítani kívánja a társasházi kedvezményt, hogy a város valamennyi lakója egyenlő feltételekkel vehesse igénybe a szolgáltatást.
Hogy újabb vállalkozások letelepedését tegye lehetővé és segíthesse elő, a Keleti Ipari Park területén található telkeket jelölt ki értékesítésre.


Nyomtatás