Esélyegyenlőségi napok

esély1

Előre leszervezett iskolai csoportok és spontán érdeklődők is bekapcsolódhattak abba az érdekes és különleges programba, ami június elején zajlott a Künzelsau téren és környékén két napon keresztül.

esély2Az Önkormányzat és intézményei - Könyvtár, Kultúrház, Gamesz- támogatásával négy civil szervezet valamint a Hétszínvirág Iskola  példás összefogásával jöhetett létre az Esélyegyenlőségi Napok rendezvénysorozata.Előre leszervezett iskolai csoportok és spontán érdeklődők is bekapcsolódhattak abba az érdekes és különleges programba, ami június elején zajlott a Künzelsau téren és környékén két napon keresztül. Az Önkormányzat és intézményei - Könyvtár, Kultúrház, Gamesz- támogatásával négy civil szervezet valamint a Hétszínvirág Iskola  példás összefogásával jöhetett létre az Esélyegyenlőségi Napok rendezvénysorozata. esély3A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete olyan „ játékos „ feladatokat állított össze, amelyekben a látás kiiktatásával, más érzékszervekre támaszkodva kellett tárgyakat, illatokat felismerni, vagy bekötött szemmel, vakvezető kutya segítségével  megérkezni a könyvtárba, ahol a Braille írást próbálhatták ki. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Somogy Megyei Szervezete a jelnyelv használatával ismertette meg az érdeklődőket és a hallássérültek mindennapjaiba engedtek betekintést. A Máltai Szeretetszolgálat érzékszervi játékokkal készült, a fogyatékosságok típusaival ismertette meg a látogatókat, a megértés és a tolerancia fejlesztésének jegyében.A Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesülete és a Hétszínvirág Iskola pedig olyan akadálypályát működtetett, amelyben kerekesszékkel közlekedve kellett megoldani a kijelölt feladatokat.  Azok a szerencsések, akik soha életükben, még átmenetileg se kényszerültek fogyatékkal élni,  elképzelni el tudják ugyan, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a mindennapi életben hátrányosabb helyzetű embertársaiknak, de sorsukba beleélni magukat nem.

esély4Más dolog tudni valamiről, és egészen más át is élni azt.De most átélhették, megtapasztalhatták ezt az érzést azok a fiatalok, akik tanáraik, iskolájuk támogatásának köszönhetően részt vehettek ezeken a programokon: Ők biztosan egész életükben több megértéssel veszik majd körül, és segítik is a fogyatékkal élőket.Elismerés és tisztelet illeti a szervezőket, segítőket a kiemelkedően értékes és hasznos program lebonyolításáért! HCSGY


Nyomtatás