Marcali Napló

Családi nap a Fürdőben!

kórház2

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Dr. Mitache András osztályvezető főorvos a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Szaplonczay Manó Integrált Kórházegységének dolgozói számára május 26-án a programot.

Pedagógusnap 2018.

ped1

„Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó 10 évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni.” (Németh László)

Jelzőrendszeres segítségnyújtás

4063019 orig

Más településekhez hasonlóan, Marcaliban is sok idős ember problémája, hogy öregségére magára maradt az otthonában. Akármilyen odaadó szeretettel is veszik körül őket a gyerekek, messze vannak, rég kirepültek már a családi fészekből.

Lengyel József író, költő

képeslap 600 114

A Kossuth- és József Attila-díjas író, Lengyel József – aki elsőként adott hírt magyar nyelven a szovjet kényszermunkatáborokról – 1896. augusztus 4-én született Marcaliban. Apja, Lengyel Pál (1863-1913) gabona- és borkereskedő, édesanyja, Vitmann Janka (1872-1945) volt.

Esélyegyenlőségi napok

esély1

Előre leszervezett iskolai csoportok és spontán érdeklődők is bekapcsolódhattak abba az érdekes és különleges programba, ami június elején zajlott a Künzelsau téren és környékén két napon keresztül.

Emlékezzünk régiekről 2. rész

ihász1
- Tagozatos iskola, különórák, szereplések, több órás gyaloglások mellett mire jutott még idő, mit tudott kínálni a korabeli Marcali egy kisfiúnak?

Főmenü