Marcali Napló

Korzó-díj 2017

cafe mkn 11

A Marcali Városi Kulturális Központ által alapított Korzó-díj, dr. Sütő László polgármester úr fővédnökségével, harmadik alkalommal került átadásra.

 

A MARCALI PÁL UTCAI FIÚ

kurucz1

Kurucz Ádámmal a Magyar Kultúra napja alkalmából adott első önálló verses műsora után beszélgettem. Ádám az általános iskolai éveit a Noszlopyban töltötte, ahol sportolt, néptáncolt és diákpolgármester is volt, tanulmányi munkájáért Noszlopy-díjjal is kitüntették. Manapság viszont neve egybeforrt a versmondással. Bár egyetemet végzett, magát mégis inkább előadóművészként látná viszont a minél közelebbi jövőben.

Az eltűnt idő nyomában... Boronka túljárt a gestapo eszén

boronka 4
„Életemet neked köszönöm, hisz nélküled a németek elhurcoltak és rég megöltek volna. Hát miért nincs módomban, hogy kimutathassam hálámat és szeretetemet, amikor csak néhány kilométer távolságra vagyunk egymástól, és mégis mintha egy óceán választana el...”

MERT SIKLANI JÓ! - SÍTÁBOR A GIMISEKKEL

sí

Magyarország nem egy tipikus sínemzet, de a téli sportok szeretete mindig is része volt a kultúránknak. A Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban már hagyománnyá vált, hogy Krénusz László tanár úr minden évben megszervezi a sítábort.

„Karnevál van az iskolában..."

DSCN0833

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2017. február 11- 12-én tartotta farsangi kavalkádját. Az előkészületek már napokkal korábban megkezdődtek: farsangi díszekkel dekoráltuk ki a folyosókat, tantermeket, és a tornaterem is ünneplőbe öltözött: bohócoké, álarcoké lett hétvégére a főszerep.

„Farsang faggyal érkezett, Tánccal temettük a telet.”(Péter Erika: Farsangi örömök)

minionok

A Mikszáth iskola diákjai az idei farsangon is színes kavalkáddal, vidám farsangi jókedvvel űzték messzire a már nagyon unt, fagyos telet. Február 11-én a jelmezekbe, maskarába öltözött alsó tagozatos, másnap a felsős diákok csaltak mosolyt az érdeklődő szülők, nagyszülők, iskolánk egész közössége arcára.

Főmenü