Polgármesteri tájékoztató - 2021.04.01.

Tisztelt Marcaliak! Sajnos hivatalos tájékoztatást továbbra sem kapunk, de ismereteim szerint Marcaliban a járvánnyal kapcsolatos adatok hasonlítanak a nyilvánosságra hozott megyeiekhez. Az oltás az országosan ismert rend szerint történik, vagyis kimaradnak idősek és beteg emberek, bekerülnek egészséges fiatalok, de ez nem az oltóponton dolgozók hibája, ők kész listát kapnak.

A kórházon, az egészségügyi dolgozókon - itt is kihangsúlyozva a mentőszolgálatot - óriási a teher. Napi munkájuk mellett kell megfelelniük az oltás és a tesztelés lebonyolításával járó többletmunkának is. Ezért is hálás köszönet illeti meg őket.

Már mindenki veszített el közeli barátot, hozzátartozót. Kérem, hogy a húsvéti készülődés közben gondoljunk rájuk, és emlékezzünk, osztozzunk szeretteik fájdalmában, mert azok, akik statisztikákból messziről nézik az eseményeket, nem biztos, hogy megteszik ezt.

De a kis közösségeknek, a város lakóinak ők nem statisztikai adatok, hanem barátok, szomszédok, ismerősök, Ezért próbáljunk meg támaszt nyújtani egymásnak a bajban. Az önkormányzat - külön is kiemelve a szociális területen dolgozókat - megpróbál minden tőle telhetőt megtenni, hogy intézményeit működtesse, és a bajba jutottakon segítsen. Ehhez kérem mindenki együttműködését, mert csak akkor javulhat a helyzet, ha az oltások mellett betartjuk a fertőzést megelőző óvintézkedéseket is, és kerüljük az ünnepek alatt a nagyobb társaságokat.

Ebben a súlyos helyzetben is kívánok mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket, bízva abban, hogy jövőre ez valóban felszabadult ünnep lehet.

Marcali, 2021. április 01.

Dr. Sütő László

Polgármester


Nyomtatás