Tisztelt Adózók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a helyi adók összegét 2021. március 15-ig fizethetik meg késedelmi pótlék mentesen. A fennálló tartozás összegéről adószámla kivonatot, magánszemélyeknek csekket küldtünk február-március hónapban.

Gépjárműadó befizetésével kapcsolatosan abban az esetben küldünk csekket, értesítőt, amennyiben az Adózó a 2020. december 31-ig esedékes fizetési kötelezettségének nem tett eleget. A 2021. évtől esedékes gépjárműadóval kapcsolatosan hatáskör változás miatt a NAV küld tájékoztatást.

 

A helyi adó befizetések az alábbi módon teljesíthetők:

  •  postán, pénztári idő alatt készpénzben, illetve bankkártyával,
  • a Kereskedelmi Bank Zrt Marcali fiókjában bankkártyával (itt megszűnt a pénztári készpénzes fizetés lehetősége),
  • átutalással, saját rendelkezésével a számlavezető pénzintézete közreműködésével,
  • az önkormányzati hivatali portálon keresztül (https://ohp-20.asp.lgov.hu) azon adózók, akik ügyfélkapuval rendelkeznek.

 

Banki átutalás esetében kérjük, szíveskedjenek arra figyelni, hogy  a fizetendő adó összegét a megfelelő adószámlára utalják. Az adószámla kivonat (és a megküldött csekk is) tartalmazza az adott adóbeszedési számla nevét és számlaszámát.

Az átutalás közleményébe a könnyebb azonosíthatóság érdekében szíveskedjenek feltüntetni az adó fizetésére kötelezett mutatóját (adószámla kivonat bal felső rész) vagy az adóazonosító jelét, adószámát.

Köszönöm, hogy adókötelezettsége pontos teljesítésével elősegítette városfejlesztési célkitűzéseink megvalósítását.

Marcali, 2021. február 18.

 

Dr. Sütő László s.k.

polgármester


 

Tájékoztató (pdf)


Nyomtatás