HIRDETMÉNY a „Marcali településkép védelméről szóló rendelet módosításának” partnerségi egyeztetésével kapcsolatban

Tájékoztatjuk Marcali Város lakosságát, a településen ingatlannal, székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket, a település területén működő érdekképviseleti és civil szervezeteket, hogy a központi jogszabályváltozás miatt, a jog harmonizáció megteremtése érdekében szükségessé vált a településkép védelméről szóló 14/2018. (IX.21.) önkormányzati rendelet módosítása. A jogharmonizáció kizárólag a felsőbb jogszabályokban történt módosítások átvezetését célozza, egyéb rendelkezéseket nem érint.

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4//2017.(III.02.) önkormányzati rendelet, valamint a településkép védelméről szóló 14/2018. (IX.21.) önkormányzati rendelet és a rendelet módosításának tervezete a megnevezésre kattintva megtekinthető.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020.(XII.02.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése b) pontja alapján a partnerségi egyeztetés személyes megjelenést előíró szabályaitól eltérően a tájékoztatást, a véleménynyilvánítást és az egyeztetést elektronikus úton folytatjuk le. Ugyanezen rendelet 2. § (1) bekezdés c) pontja alapján a munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton történik azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől, videókonferenciától számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton. Ennek alapján a "Partnerségi vélemény" tárgyú véleményeket e-mailen Marcali Város Főépítészének címezve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük megküldeni.

A Partnerségi vélemények beküldésének határideje 2021. november 5.

Marcali, 2021. október 22.


Köszönettel:

Dr. Sütő László sk

 polgármester


Nyomtatás