Hirdetmény - 2021.12.06.

Tájékoztatjuk a Marcali város közigazgatási területén állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyeket, valamint Marcaliban ingatlannal, székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket, Marcali területén működő érdekképviseleti és civil szervezeteket (a továbbiakban: érintettek), hogy Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által kezdeményezett Marcali településrendezési eszközök 6. számú módosításának véleményezési dokumentációja elkészült.

A módosításról a képviselő-testület a 73/2021. (X.28.) számú képviselő-testületi határozatával döntött.

 

A módosítással érintett terület:

A Nagypincei utca, a Gizella utca, a 2614/3 hrsz-ú telken induló tervezett kiszolgáló út területe és az 5359/5 hrsz-ú telket is érintő tervezett gyalogút által határolt terület. A tervezési területen belül a változással érintett terület a Nagypincei utca – Gizella utca kereszteződésénél lévő 2614/1, 2613, 2545/2 hrsz-ú telkek által meghatározott telekcsoport (a továbbiakban: telekcsoport). 

A módosítás célja:

A 2614/1 hrsz-ú telek tulajdonosa kérelmének támogatásával összefüggésben a telekcsoport (különleges terület -turisztikai terület Ktt1 jelű építési övezete) településközpont terület területfelhasználásba kerül. 

A módosítás hatása:

A területen a vegyes területfelhasználás meghatározása illeszkedik a környező területek rendeltetési és beépítettségi adottságaihoz.  Az újonnan meghatározott építési övezetben a beépítési paraméterek intenzitása csökken, az építési övezet többlet beépítést nem tesz lehetővé. A megvalósítani tervezett funkciók az épített-, a táji- és társadalmi környezetet érintő hatása egyaránt kedvezőbb a Ktt1 jelű építési övezet által megvalósítható turisztikai rendeltetések bármelyikénél.

A módosítás véleményezési dokumentációja a megnevezésre kattintva megtekinthető.

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a módosítással kapcsolatban lakossági fórum összehívására nem kerül sor, azt a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020.(XII.02.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése b) pontja alapján a partnerségi egyeztetés személyes megjelenést előíró szabályaitól eltérően a tájékoztatást, a véleménynyilvánítást és az egyeztetést elektronikus úton folytatjuk le. Ugyanezen rendelet 2. § (1) bekezdés c) pontja alapján a munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton történik azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a közzétételtől, videókonferenciától számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton. Ennek alapján a "Partnerségi vélemény" tárgyú véleményeket e-mailen Marcali Város Főépítészének címezve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük megküldeni.

A Partnerségi vélemények beküldésének határideje 2021. december 20.

Marcali, 2021. december 6.

 

Köszönettel:

Dr. Sütő László s.k.

polgármester


Nyomtatás