Tisztelt Marcaliak!

Kérem azokat, akik az elmúlt napokban ellenőrzés és így lakhelyelhagyási kötelezettség nélkül léptek be Magyarország területére és jöttek haza Marcaliba, vonuljanak valamennyiünk érdekében
önkéntes karanténba.

Amennyiben ezt megteszik, hívják a 30-978-7043 számú telefont, ahol azok részére, akiknek nincs rokona, ismerőse a városban, segítséget nyújtunk a bevásárlások lebonyolításában.

Megértésüket megköszönve,
Tisztelettel: Dr. Sütő László Polgármester

Tájékoztató az Önkormányzat által gyermekeknek nyújtott szolgáltatásokról

Tisztelt Marcaliak! Marcali Város Önkormányzat a vészhelyzet ideje alatt a gyermekek, tanulók számára az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

RÉSZLETEK...

Tájékoztató fogyatékkal élők részére

Marcali Város Önkormányzata a fogyatékkal élők és fogyatékkal élő személyt gondozó családoknak is segíteni kíván a veszélyhelyzet időszakában.

Amennyiben Ön fogyatékkal élő személy vagy háztartásában fogyatékkal élőt gondoz és az önkormányzat segítségét kérné – pl. bevásárlásban, gyógyszer vagy higiénés eszköz beszerzésében, hívja az alábbi telefonszámot:

06-30-978-7043
Egyúttal kérem a lakosságot, hogy amennyiben környezetükben segítségre szoruló fogyatékkal élő személyről van tudomásuk, jelezzék a fenti telefonszámon.

Marcali, 2020. március 30.

Együttműködésüket előre is köszönve, tisztelettel:

Dr Sütő László

polgármester

TÁJÉKOZTATÓ a 70. életévüket betöltött személyekkel összefüggésben

Tisztelt Marcaliak! A 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében a 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha Ön elmúlt 70 éves és vállalja, hogy Marcaliban lévő lakó- vagy tartózkodási helyét a járványügyi helyzetre tekintettel nem hagyja el és nincs olyan, 70. életévét még be nem töltött marcali lakos hozzátartozója, szomszédja, aki az ellátását segíti, kérem, szíveskedjen az ellátásról való gondoskodás szervezése érdekében az alábbi telefonszámon jelentkezni:

06-30-978-7043

Egyúttal felkérem a 70. életévét betöltött személyek Marcaliban élő családtagjait, szomszédait, hogy ebben a nehéz helyzetben figyeljenek jobban egymásra és segítsék egymást.
Egymásra figyelve, egymást segítve, könnyebben átvészeljük ezt az időszakot.

Marcali, 2020. március 17.

Együttműködésüket előre is köszönve, tisztelettel:

Dr Sütő László
polgármester

tájékoztató (pdf)

Gyakran ismételt kérdések

Mik azok a koronavírusok?

A nevüket az elektronmikroszkóppal látható, koronára emlékeztető, felszíni kitüremkedéseik alapján kapott koronavírus törzsek alapvetően az állatoknál fordulnak elő, némelyek képesek az emberben is fertőzést okozni. Az 1960-as évektől ismert kórokozóként ismert koronavírusok mind állatról emberre, mind emberről emberre terjedhetnek.