Polgármesteri köszöntő

sl homeNagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Marcali megújult honlapján! A következő oldalak megtekintésével kettős célt szeretnénk elérni: egyrészt bemutassuk településünket, másrészt hasznos és fontos információk, valamint szolgáltatások közzététele révén erősítsük a Hivatal ügyfélbarát, szolgáltató jellegét.


Marcali története az 1274-es első írásos említés óta bőséges tárháza annak a kitartásnak, a településhez való ragaszkodásnak, amely az eltelt 730 év pártviszályai, forradalmai s háború között is megtartotta, mindig újjáépítette a települést. A ma jó infrastruktúrával, kitűnő földrajzi helyzettel rendelkező kisváros közel 12 ezer ember otthona; a Balaton üdülőkörzetének, a közel 40 ezer lelket számláló kisrégió községeinek legfőbb gazdasági, egészségügyi és kulturális szervező központja.


Jó iskoláink, művészeti csoportjaink, rendezvényeink, gazdag áruválasztékot kínáló üzleteink mellett a gondozott parkok, a műalkotások, a barátságos szőlőhegyi présházak nagyszerű borai és kiváló vadászterületek várják a hozzánk látogatókat. 2003-ban sikerült megvalósítani a város közösségének régi vágyát, felépítettük a város gyógyfürdőjét és szabadidő központját. Reálisnak tartjuk a belátható távon megvalósuló gyógyszállóval kapcsolatos terveinket is. A térségben betöltött szerepünk az M7-es autópálya révén is nő, s ez újabb lökést adhat a munkahelyteremtő beruházásoknak.

 

Bízom abban, hogy honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődők mindig a legaktuálisabb képet kapják településünkről, annak életét színesítő rendezvényeiről.

 

Barangoljon hát továbbra is kedvére honlapunkon és kívánom, hogy e látogatás kellemes és hasznos perceket szerezzen. Amennyiben Ön még nem járt nálunk, reméljük személyesen is üdvözölhetjük városunkban.

Dr. Sütő László
polgármester

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.