Sajtóközlemény - 2019.11.18. - A MARCALI TÜNDÉRLIGET ÓVODA KORSZERŰSÍTÉSE 79,64 M FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ UNIÓS TÁMOGATÁS SEGÍTSÉGÉVEL VALÓSULT MEG.

szech erfa200

Marcali Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” elnevezésű felhívásra. A projekt megvalósítására 79,64 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. A támogatás segítségével a Tündérliget Óvoda felújítása és fejlesztése valósult meg.

A TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00006 azonosítószámú pályázat célja a területi különbségek csökkentése az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, ezzel megteremtve a hatékony nevelés és egészséges környezet infrastrukturális feltételeit. Az elnyert támogatásból a Tündérliget Óvoda épületének korszerűsítése és minőségi fejlesztése valósult meg. Az épület új nyílászárókat kapott, megvalósult a lapostető hő- és vízszigetelése, illetve a homlokzat hőszigetelése. Megtörtént a fűtési rendszer korszerűsítése, és akadálymentes vizesblokk is kialakításra került. Az óvoda fenntartása és üzemeltetése a jelenleginél lényegesen alacsonyabb költségekkel biztosítható lesz. A fenntartási költségek csökkentéséhez hozzájárul a megújuló energiák alkalmazása is (napelemes rendszer).
A projekt lehetőséget adott arra, hogy a sérült és elhasználódott óvodai bútorokat lecseréljük, óvodai székek, asztalok, szekrények és öltözőszekrények kerültek beszerzésre, hozzájárulva a biztonságos és esztétikus környezet kialakításához.


Nyomtatás