Egyesületek, szakosztályok

MBÚSZ SE – Balatoni Úszóiskola - Gyere és sportolj az MBÚSZ SE-ben. A Balatoni Úszóiskola által irányított MBÚSZ SE egész éven át várja a sportolni vágyó diákokat és felnőtteket.  Kezdő úszástól a profi versenyúszásig, triatlontól a vízilabdáig.

A Marcali VSZSE férfi kosárlabda szakosztálya 1993-ban alakult, akkor a megyei bajnokságba nevezett be a csapat. Két szezon után már az NB II Nyugati csoportjában szerepelt (megtartva a megyei csapatot is, ahol a fiatal játékosok kaptak szerepet) csapatunk, amely azóta is, folyamatosan tagja a mezőnynek. A legsikeresebb években többször is a dobogón állhattunk, egy alkalommal pedig sikerült az NB II nyugati csoportjának élén végezni, ami Marcali szintű kisvárosnak hatalmas eredmény. 

A város sport történetében a sakk az egyik legrégebbi sportág. Az 1911-ben alakult Marcali Iparos Ifjúsági Önképzőkörben találkozunk először a sakkozókkal. Szakosztályi keretek között a Marcali Traktor SE 1953-ban indított csapatot a megyei bajnokságban. Kiváló eredményeket értek el, bajnokságot is nyertek. 1964-től a Marcali Vörös Meteor Sportegyesületben találjuk a sakkozókat.

A Marcali Városi Szabadidő Sportegyesület tagjaként, mint lovas szakosztály 10 éve,immáron húsz fő taglétszámmal rendelkezünk, melyből négy fő versenyző folyamatosan vesz részt ezen lovas szakosztályt képviselve, a Somogy megyei és az országos versenyeken. Az elmúlt év tapasztalatából elmondható, hogy szakosztályunk kimagasló eredményekkel büszkélkedik.

A Marcali Turul Íjász Egyesület 2011-ben alakult 12 fővel. Egyesületünkben jelenleg irányzék nélküli íjakat használnak íjászaink. Alapvetően vadászreflex, longow és pusztai íjakkal sportolunk.

A Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület magja 2002-ben alakult ki. A kezdetekben szervezeti forma nélkül hódoltunk az íjászatnak, majd 2007-ben alapítottunk egy íjász klubot, 2008-ban pedig 17 fővel megalakult az egyesület. Az azóta eltelt időszakban több új íjász is csatlakozott hozzánk, de az alapítók közül is jópáran tagjai az egyesületnek.

A városi teniszélet régi hagyományokra nyúlik vissza. Eleinte a kórház területén önerőből megépített 2 salakos teniszpálya szolgálta a teniszezni vágyók igényeit. Azonban a folyamatosan növekvő létszám megkövetelte az újabb pályák építését. A 2003-ban átadott strandfürdő területén megépített 4 salakos teniszpálya üzemeltetését a Marcali Városi Önkormányzat a klubra bízta.

MARCALI VÁROS SZABADIDŐ SPORTEGYESÜLET /Marcali VSZSE/

8700 Marcali, Park u. 16.

A Marcali Karate Klub 1983.január 17-én kezdte meg a működését a városunkban. Eleinte még a keszthelyi klub csoportjaként működött, majd 1993-ban önálló egyesületté alakult. Klubunk a Magyar Kyokushin Karate Szervezet, mint stílusszervezet, és a Magyar Karate Szövetség, mint sportági szakszövetség tagjaként vesz részt az országos, és regionális versenyeken, és edzőtáborokban.

MVSZSE Küzdősport Szakosztály

Marcali Város Önkormányzata

cimer1Marcali Város Önkormányzata

8700 Marcali, Rákóczi u. 11.
Közp. telefon: 06 85 501 001
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Honlappal kapcsolatos észrevételek: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.